dissabte, 18 d’abril de 2009

Represa de l'activitat a la Comissió de Cultura


Des de la Comissió de Cultura de l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona (http://www.ateneunaturalista.org) estem preparant un cicle de xerrades commemorant, com tantes altres entitats estan fent, el 70è aniversari del final de la guerra civil.

La nostra idea, que voldríem que fos relativament original dins del que s'està programant arreu, és la de traslladar el punt d'enfoc clàssic de l'enfrontament entre la  República i el Feixisme, per centrar-lo
des d'un punt de vista plural en la cultura catalana i el que aquella derrota va significar per a ella.

És per això que hem triat dues frases per emmarcar l'activitat de la Comissió de Cultura: una de més genèrica -i quasi mítica-, del filòsof Francesc Pujols ("El pensament català rebrota sempre"), i una de genèrica per a aquest cicle de xerrades ("1939: el 1714 del segle XX?"). Amb la primera pretenem situar les futures activitats en un marc de referència de cultura catalana, mentre que amb la segona, formulada com a pregunta, pretenem fomentar el debat sobre la significació del 1939 per a la situació actual de la nostra cultura posant-lo en relació a una altra data ben dolorosa pel país.

Totes les xerrades i la taula rodona es faran a la Casa de Cultura de Girona, a les 20 h, en tres dimarts, un del mes de maig i dos del mes de juny.

Des d'aquí agraïm també la col·laboració rebuda des de la Casa de Cultura, que ens han facilitat de manera extraordinària aquesta organització, així com la dels conferenciants i de les persones que vindran a la taula rodona per acceptar la nostra invitació, sense els quals evidentment res de tot això hauria estat possible.

Us hi esperem!